SHREDLAGE®

Enemmän maitoa, terveemmät eläimet.

SHREDLAGE® merkin alla tunnettu teknologia, säilörehumaissin tekemiseen, murskaa materiaalin voimakkaasti ja moninkertaistaa silpun pinta-alan. Se lisää maissisäilörehun rakennevaikutusta lehmän pötsissä.

SHREDLAGE®

Enemmän maitoa, terveemmät eläimet.

SHREDLAGE® merkin alla tunnettu teknologia, säilörehumaissin tekemiseen, murskaa materiaalin voimakkaasti ja moninkertaistaa silpun pinta-alan. Se lisää maissisäilörehun rakennevaikutusta lehmän pötsissä.

Kaikki laadun hyväksi. Laatumaidon tuotanto alkaa rehunkorjuusta.

Kaikessa mitä teemme, asetamme laadun ensisijalle. Tämä periaate alkaa koneidemme luotettavuudesta ja päättyy lopulta varastoitavien ja eläimille syötettävien tuotteiden laatuun. CLAAS nimi ei edusta maidontuotannon osaamista - emmekä ole sitä myöskään kehittämässä. Mitä korkealaatuisen maidon tuotantoon tulee, maissin ja vihreiden rehukasvien korjuun osalta, tunnemme itsemme parhaiten siitä ja varmistamme, että miljoonilla ihmisillä on terveellinen maito lasissa.

Lypsykarjankasvatus on maatalouden vaativimpia toimia. Eläimillä on monimutkainen ruoansulatusjärjestelmä ja ne tarvitsevat riittävästi ravinteita, vitamiineja ja hivenaineita sisältävää rehua ja erityisesti riittävästi karkeaa rehua ja muita kuitupitoisia aineita, jotta maidon tuotanto ja korkea laatu sekä eläinten terveys varmistetaan.

Kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että maidon laadun ja rehun välillä on suora yhteys ja että paremmin tehty rehu johtaa lehmien parempaan hyvinvointiin. Hyvinvoiva lehmä, jonka ruoansulatusjärjestelmä toimii optimaalisesti, tarpeisiin perustuvan rehun ansiosta, tuottaa siis korkealaatuisemman maidon.

Tämän saavuttamiseksi JAGUAR-silppuri voidaan varustaa tekniikalla, joka huomattavasti parantaa silputun materiaalin laatua. SHREDLAGE®-menetelmä, joka tunnetaan siilomaissin käsittelyssä, murskaa materiaalin voimakkaasti ja lisää siten materiaalin pinta-alan moninkertaiseksi. Se lisää maissisäilörehun rakennevaikutusta lehmän pötsissä.

SHREDLAGE®. Toimenpide.

SHREDLAGE® on USA:ssa jo suuressa mittakaavassa käytössä oleva siilomaissin käsittelymenetelmä. Menetelmässä maissi silputaan pitkäksi, 26 - 30 mm:n silpuksi. Ero syntyy käytettävän SHREDLAGE® jyvämurskausteknologian avulla. Jyvämurskaintelat, vastakkain pyörivillä kierteillä murskaavat tähkät täydellisesti ja irrottavat viimeisetkin jyvät. Sen lisäksi varret murskataan tehokkaasti myös pituussuunnassa ja kuori irrotetaan erityisellä telarakenteella. Tämä erityinen käsittely voidaan tehdä ainoastaan alkuperäisillä SHREDLAGE® jyvämurskainteloilla. CLAAS on ottanut patenttisuojatun ja maailmanlaajuisesti SHREDLAGE® nimellä tunnetun teknologian käyttöön. SHREDLAGE® murskaintelat valmistetaan Paderbornin CLAAS Industrietechnik'in toimesta, kuten tutut hammasprofiilitelatkin.

Materiaalin tehokas murskautuminen lisää sen pinta-alaa ja parantaa selvästi bakteerien aikaan saamaa käymistä siilossa ja ennen kaikkea naudan pötsissä tapahtuvaa ruoan sulatusta.

Wisconsinin yliopistossa, USA'ssa 2012, tehdyt kokeet osoittavat, että SHREDLAGE® rehun rakenne parantaa merkittävästi pötsitoimintaa ja parantaa samalla kasvissa olevan tärkkelyksen hyödyntämistä. Sen ansiosta päivittäinen maidontuotanto lisääntyi tutkituissa karjoissa jopa 2 l lehmää kohti. Lisäksi rehun pötsiystävällinen rakenne paransi karjan yleistä terveyttä.

Lisääntyneen maidontuotannon ja parantuneen eläinten terveyden lisäksi SHREDLAGE® tarjoaa maidontuottajille muita etuja. Tärkkelyksen optimaalisen hyödyntämisen ansiosta väkirehuruokintaa voidaan vähentää korkeammasta maidontuotannosta huolimatta. Kuitupitoisia rehukomponentteja, kuten olkia, voidaan vähentää tai jättää ne kokonaan pois, jolloin kustannuksia voidaan säästää vielä lisää.

Lataa: Haus Riswick, rehujen syöttökokeen tulokset (pdf)

Keksijät.

SHREDLAGE® käsittelyn keksijät ovat Ross Dale ja Roger Olsen. Molemmat työskentelevät karjatilojen rehuneuvojina USA:ssa.

Useita vuosia sitten he huomasivat työnsä tuloksena pitemmäksi silputun maissirehun ja murskattujen kasvinosien edut. Aikaisemmin rehuneuvojat olivat tukeneet lyhyeksi silputun rehun trendiä vuosien ajan, tietäen, että lyhyempi silppu ei optimaalisesti vastannut pötsifysiologian vaatimuksia. Pötsin kuitumaton muodostuminen vaikeutuu, mikä myös vähentää pötsin toimintaa. Vastaavasti maissirehun osuutta rehussa on rajoitettava.

Vuonna 2008 Roger Olsen kehitti yhdessä isänsä ja Ross Dalen kanssa ensimmäisen prototyypin uudesta SHREDLAGE® murskaimesta. Sen myötä voimakkaan kasvien ja viljan murskauksen tavoite saavutettiin erittäin suurilla silpun pituuksilla. Lyhyessä ajassa valmistettiin toimiva kappale, jota seurasi viisi erilaista mallia peltokokeita varten. Loppujen lopuksi Dale ja Olsen valitsivat tehokkaimman korjuukoneen ja varustivat 25 CLAAS JAGUAR ajosilppuria tällä murskaimella. Menestystarina sai alkunsa.

Tänä päivän suuri osa maitoa tuottavista tiloista USA:ssa käyttää SHREDLAGE® maissisäilörehua.

SHREDLAGE® saapuu Eurooppaan.

Roger Olson ja Ross Dale avustavat CLAAS'ia lanseerauksessa Euroopan markkinoilla ja tuotekehityksessä. Tämän aikana he olivat paikalla myös erilaisissa tapahtumissa.

CLAAS osti SHREDLAGE® Technologie'n.

Harsewinkel, 3.8.2016. CLAAS on ostanut patenttisuojatun ja maailmanlaajuisesti SHREDLAGE® nimellä tunnetun teknologian saman nimiseltä yritykseltä USA:ssa. Viime vuonna CLAAS oli jo allekirjoittanut lisenssisopimuksen omistajien kanssa tätä uutta maissin käsittelytapaa varten.

Lehdistötiedote kokonaisuudessaan löytyy täältä. >