Kansainvälisiä käytännön kokemuksia.
Loc Brévalaire, Bretagne, Ranska
Maataloustuottajien liitto GAEC de Lopré
Marc ja Xavier Bozec johtavat maataloustuottajien yhteisöä GAEC de Lopré'a. 220 lypsylehmän tila, jonka vuotuinen maidontuotanto noin 2 miljoonaa litraa.
Jo ensimmäisen, noin puolen säilörehumaissin pinta-alan korjuun ja ruokintajakson jälkeen, veljekset ovat varmoja: "SHREDLAGE® sopii meille täydellisesti, se myötävaikuttaa merkittävästi eläinten terveyteen ja parantaa maidon ominaisuuksia." He haluavat siirtyä kokonaan SHREDLAGE®:een seuraavalla maissin korjuukaudella.
Vinderup, Länsi-Jyllanti, Tanska
Nørsøller tila
300 lehmää, 3 lypsykertaa päivässä ja 13 000 kiloa maitoa lehmää kohti vuodessa - Nørsøller-tila on yksi Tanskan 20 parhaan maitotilan joukossa. "Pystyimme poistamaan rapsinoljen annoksesta, ilman vaikutuksia eläinten pötsien terveyteen. Päinvastoin, karjan terveys on hyvä", sanoo iloinen Morten Nørsøller. "Kaikilla lehmillä on kiiltävä turkki ja yhdeksän kymmenestä eläimestä märehtii makuullaan. Niin sen pitäisi olla. "
Lügde, Nordrhein-Westfalen, Saksa
Glitz'in tila
Steffen ja Josef Glitz hoitavat tilaa, jolla on 125 lypsylehmää ja 120 hehtaaria maatalousmaata. Ennen siirtymistä SHREDLAGE®-menetelmään tuotanto oli keskimäärin vajaat 26,5 litraa maitoa lehmää kohti päivässä, nykyään se on vajaat 31 litraa. "Tämä on valtava harppaus oman perusrehumme ansiosta. Taloudellisesti tämä on tietysti optimaalista", Steffen Glitz sanoo.
Amerikkalaisten viljelijöiden käsitykset SHREDLAGE®:n käytöstä.
Yhdysvaltojen länsipuolella on suuria maitotiloja, joilla on yli 2000 lehmää. Rehumäärät lasketaan niukoiksi, mutta maidon tuotos on silti erittäin korkea ja nousee jopa 54 litraan lehmää kohti päivässä. Siilomaissilla on tässä keskeinen rooli. Yhdysvalloissa on aina tehty pitkää silppua. 4–5 vuotta sitten SHREDLAGE®-menetelmän kysyntä kuitenkin kasvoi, joten jo noin 70% maitotiloista käyttää tätä uutta ruokintakonseptia - ja menestys puhuu sen puolesta. Kutz- ja Trierweiler-tilan johtaja kertoo SHREDLAGE® kokemuksistaan.
Pidemmän maissisilpun säilöminen sujui kaikilla tiloilla ilman ongelmia. Voimakkaasti murskattu silppu asettui hyvin siilossa ja se voitiin tiivistää ilman vaikeuksia. Fermentointi, siilon peittämisen jälkeen, oli virheetöntä kaikilla tiloilla. Sen edellytyksenä on optimaalinen tiivistäminen ja siilon hoito.