Säästä kustannuksia älykkäällä viljelyllä.

Älykkään viljelyn ohjelmistoilla ja laitteistoilla säästät kustannuksia ja luot perustan todelliselle täsmäviljelylle.

Säästä kustannuksia älykkäällä viljelyllä.

Älykkään viljelyn ohjelmistoilla ja laitteistoilla säästät kustannuksia ja luot perustan todelliselle täsmäviljelylle.

Älykäs viljely: Täsmäviljelyä ja kustannusten alentamista digitaalisilla ratkaisuilla

Älykkäillä koneilla ja laitteilla on potentiaalia tehdä maatilasi kustannustehokkaaksi ja varmaksi myös tulevaisuudessa. Digitaalisen verkottumisen, automaattisen dokumentaation ja täsmäviljelyn virtuaalisten työkalujen avulla sinulla on työkalut, joiden avulla maatilasi soveltuu älykkääseen viljelyyn.

Tutustu Smart Farming älykkääseen viljelyyn

Mitä on älykäs viljely?

Tosin, älykäs viljely ei aluksi kuulosta kovin konkreettiselta. Olet todennäköisesti jo johtamassa maatilaasi älykkäästi, jopa ilman digitaalisia avustajia, mutta niitä voidaan käyttää päivittäisten prosessien yksinkertaistamiseen, automatisointiin ja parantamiseen entisestään. Älykäs viljely verkottaa maatalouskoneet, työkoneet, työprosessit ja tilan johtamisen digitaalisesti keskenään. Saatavilla olevien kone- ja käyttötietojen perusteella älykkään viljelyn sovellukset voivat auttaa suunnittelemaan ja dokumentoimaan työprosesseja harkittujen päätösten tekemiseksi.

Vaihe 1: Täsmäviljelyä optimoiduilla koneilla

Koneiden optimointiin tarkoitettujen elektronisten järjestelmien avulla otat ensimmäisen askeleen kohti älykästä viljelyä. CLAAS’in CEMOS’in kaltaisilla apujärjestelmillä voit varmistaa maatalouskoneesi parhaat mahdolliset säädöt. Sinä – tai kuljettaja – määrität, tuleeko traktoria, puimuria tai ajosilppuria käyttää enimmäistehokkuudella vai -suorituskyvyllä. Tämän syötetyn tiedon perusteella, järjestelmä määrittää automaattisesti parhaat mahdolliset, traktorin tai korjuukoneen säädöt. Esimerkiksi maata muokattaessa määritetään oikea lisäpainotus, rengaspaine tai moottorin kuormitus. Sadonkorjuuta varten järjestelmä voi säätää koneen automaattisesti ilman, että se haittaa kuljettajan päätöksentekoa. Koneen optimoinnin apujärjestelmät auttavat optimoimaan korjuuprosessin.

Integroidulla GNNS-tuetulla ohjausjärjestelmällä, kuten CLAAS GPS PILOT CEMIS 1200 avulla, voit varmistaa tarkan ajon muokkauksen, kylvön, lannoituksen, kasvinsuojelun ja korjuun aikana. Määrittämällä optimaaliset ajolinjat ennen työn aloittamista voidaan ohjaus ja ajolinjat automatisoida ja taataan optimaaliset tulokset ilman turhia päällekkäisyyksiä. Olet siis matkalla kohti tietokoneavusteista täsmäviljelyä.

Vaihe 2: Verkotetut maatalouskoneet

Edistyneen tiedonhallinnan avulla voit jatkuvasti pitää koneitasi silmällä. Tämä on olennaista älykkään viljelyn kannalta - sillä vain jos tiedät, milloin tietty kone on tehnyt tietyn työn ja mikä sen nykyinen tila on, voit tehdä johtopäätöksiä tulevaa suunnittelua ja tulevia työvaiheita varten. Ratkaisuilla, kuten CLAAS Machine connect, tiedot, kuten käytetyt koneen säädöt, työn tila, polttoaineenkulutus ja sijainti, siirretään verkkoportaaliin mobiiliverkon kautta ja ovat saatavilla reaaliajassa. Valmis työ kirjataan automaattisesti lohkokohtaiseen dokumentaatioon. Verkottamalla koneesi älykkäästi, voit ottaa ensimmäisen askeleen kohti dokumentointia ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään itse, ja saat yleiskuvan tulevaa suunnittelua varten.

Vaihe 3: Koko tila yhdessä ohjelmistossa tilanhallintajärjestelmien kanssa

Älykkään viljelyn viimeinen vaihe on koota kaikki tilasi suunnittelu- ja dokumentointitiedot maatilan hallintajärjestelmään. Ohjelmistoratkaisuilla, kuten 365FarmNet’illä, voit vähentää hallinnolliset työt minimiin ja myös pitää silmällä vaatimusten täyttymistä. Maatilan hallintajärjestelmä antaa sinulle yleiskatsauksen kaikesta, mikä sinulle on tärkeää, maatilan johtamisesta ja viljelystä täsmäviljelyn tietoihin ja kaluston hallintaan. Samalla voit suunnitella tulevaa työtä harkitusti, esimerkiksi luomalla satelliittikuviin perustuvia levityskarttoja, suunnittelemalla ajolinjoja ja määrittelemällä seuraavia työvaiheita.

Kenelle älykäs viljely ja täsmäviljely sopii?

Parasta älykkäässä viljelyssä: Se soveltuu periaatteessa jokaiselle maatilalle. Eri aloitustasojen ansiosta jokainen maatila voidaan varustaa vaiheittain. Jokainen, joka on jo edennyt digitaalisessa kehityksessään, voi helposti laajentaa ohjelmistoaan uusilla laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuilla. Se ei myöskään riipu tilan koosta: Tietysti suuret maatilat hyötyvät enemmän optimoinnista, mutta pienemmät maatilat, kuten perhetilat, voivat myös parantaa tulostaan älykkään maatalouden ja täsmäviljelyn sovelluksilla.

Älykäs viljely: Digitaalisten sovellusten avulla voit keskittyä olennaiseen

Riippumatta siitä, päätätkö digitalisoida tilasi kokonaan vai aloittaa pienin askelin: Älykkään viljelyn ratkaisut varmistavat, että säästät kustannuksia ja vältyt tappioilta. Ennen kaikkea se antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen: maatalouteen. Kaikissa muissa tarpeellisissa hallinto- ja suunnittelutoiminnoissa Smart Farming -ratkaisujen automatisointi voi helpottaa elämääsi.

Tutustu Smart Farming älykkääseen viljelyyn